Bli en äkta slädhunds förare

Var en del av vår husky familj och kom hundarna nära. Lär dig att köra släden och att ta hand om hundarna. Kör ett eget hundspann och upplev känslan av att vara en Musher, bandet som knyts mellan dig och hundarna. Se den underbara natur som Dalarna har att erbjuda när vi tillsammans med hundarna åker ut på ett två dagars äventyr. Över frusna sjöar igenom djupa skogar och öppna myrar, nerför branta backar och över höga toppar. Vi spenderar natten i en fäbodstuga, och utforskar landskapet med hundspann på dagarna.

Stugan är från 1865 och värms upp med ved i öppen spis och kamin. Det finns ingen el eller rinnande vatten. Utedass finns tillgängligt.

Vi kommer göra alla sysslor tillsammans så som att mata, sela och koppla hundar. Hämta vatten samla ved och laga vår mat. Med ingredienser som kommer från vår egen gård.

 

Först kommer ni till vår gård

Där kommer vi att ha en genomgång i hur man kör släden, vi kommer även att prata lite om hur det fungerar att jobba tillsammans med hundarna. Så som att sela och koppla men även att hjälpa dom när det behövs. Sedan kommer ni att få träffa hundarna och det team som ni under dom kommande dagarna ska få ta hand om och köra, vi packar slädarna tillsammans med den utrustning som ska vara med på färden.

Äventyret börjar med att vi åker ut över en frusen sjö 141möh, sedan börjar vi en av många stigningar igenom skog och myrmark ska vi ta oss över Faluns högst belägna topp 506möh. Väl däruppe finns tillgång till ett utkikstorn med en fantastisk utsikt över det landskap som vi kommer färdas igenom, det finns även en slogbod med möjlighet att göra upp en eld vid och ta en fika. Sedan kommer vi att susa nerför berget mot ett landskap bestående av många sammanflätade myrsystem med tätskog som åtskiljer dem. Mitt i all denna urskog ovanför en myr och nära en sjö kommer vi att finna den gamla fäbodstugan som vi övernattar i. Vi tar först hand om hundarna sedan oss själva med kvällens bestyr inför natten. Och om ork finns, så finns det möjlighet att prova på snöskovandring kring stugan.

Morgonen därefter börjar med att göra frukost åt hundarna som sover utanför. När vi själva har fått i oss frukost och gått igenom våra egna morgonrutiner och känner oss redo. Packar vi våra slädar och beger oss hemåt mot gården. Vi kommer att ta en avvikande väg än den som vi färdades på föregående dag. Väl hemma vid hundgården är det dags för hundarna att selas av och ni får ta farväl av era nya fyrbenta vänner. Om ni vill kan vi göra upp en eld vid hundgården och vi fikar innan ni åker hemåt.

Boka

Pris 4200:- / pers

Ingår i priset.

Eget hundspann, en övernattning i stuga, frukost, lunch och middag. Hundspanns guide.

Barn och ungdomar under 18 år tillåts inte köra släde själv. Av säkerhetsskäl.